Sluiten
 

Gastronomische bestemming

Hou je van authentiek en rijkelijk tafelen? Bij ons worden jouw smaakpapillen verwend met tal van streekproducten en Ardense schotels. Kom ervan proeven in onze eersteklas restaurants of laat je erdoor verleiden terwijl je flaneert over onze markten ... (lijst op pagina 89 van onze gids)

paysage

In Monthermé, restaurant 'Le Balcon en Forêt', helemaal bovenaan in het gehucht Les Hauts-Buttés. Geneviève en Olivier Goffette wonen al 30 jaar in dit gehucht. In 2013 hebben ze fors geïnvesteerd om een plek voor GASTRONOMISCH DELEN te creëren: ze namen de oude herberg van Les Hauts-Buttés over en zorgden voor een totaal verschillende sfeer op de boven- en benedenverdieping. Begin 2020 is hun specialiteit de lokale en 100% artisanale productie van Ardense aperitieven en natuurlijke levensmiddelen op basis van wilde planten of fruit uit hun boomgaarden. Maak een tocht van een halve dag met Geneviève om eetbare planten te plukken in de Hauts Buttés. 

Restaurant le Balcon en Forêt

De markt van de 'Producteurs de Pays' in Harcy vindt elke laatste vrijdag van de maand plaats, het hele jaar door. Elke maand stellen een dertigtal producenten hier hun palet van authentieke streekproducten voor, altijd gelinkt met het regionale natuurpark. In alle eenvoud delen onze restaurants op gulle wijze hun passie met jou. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs de geneugten van de Ardense gastronomie en de lokale specialiteiten.

Het 'Bière de Rocroy' wordt verdeeld door Charly Huet de Rocroy en is te koop in de winkels van de stad. Je kunt het proeven in de cafés en in de restaurants van Vallées et Plateau d'Ardenne.

bière de Rocroi

De 'Ardense charcuterie' van de hand van de chef-kok van het restaurant 'La Grande Chaumière' in Bogny-sur-Meuse +33 (0)3 24 27 58 78

charcuterie Ardennaise

De suikertaart is een Ardense specialiteit die wordt aangeboden in de (banket)bakkerijen van Vallées et Plateau d'Ardenne.

tarte au sucre

De kaas van Rocroy is op bestelling verkrijgbaar bij 'GAEC de la Croix de Fer' in Rocroy, gerund door de heer en mevrouw Lenoir: +33 (0)6 29 18 20 02

fromage de Rocroi

Voor het 'Bière de Rocroy' en 'La Bayard' kun je terecht in de winkels van de toeristenkantoren van Vallées et Plateau d'Ardenne.

Andere streekbieren zijn in aantocht, "La Baraquine" voor Monthermé en twee andere zijn in voorbereiding voor Bogny sur Meuse en Monthermé. Binnenkort vindt u hier onze top 6 van bieren uit de Ardense valleien en het plateau. 

Bière Bayard

De 'Sucre Rouge' is een mengeling van witte suiker, water, glucose en een natuurlijke helderrode kleurstof. De warme mix wordt in mallen met de vorm van dieren, figuren en voorwerpen gegoten. Het eindresultaat is een snoepje waarop je moet zuigen. Een echte Ardense traditie, vakkennis die sinds 1925 van generatie op generatie wordt overgedragen binnen de familie Simon. Toen deze traditie nog springlevend was in de vallei van de Maas, kon je je inderdaad geen Sinterklaas zonder 'Sucres Rouges' indenken. "Dit snoepgoed herinnert ons aan onze jeugd in de jaren 1950. De avond voor Sinterklaas stond ons schoentje klaar bij de schoorsteen, gevuld met een wortel voor het paard van de heilige man, en de ochtend nadien werden we verrast met een heerlijk ruikend en smakend mandarijntje, een peperkoeken sinterklaas en enkele Sucre Rouge-snoepjes." Vandaag wordt deze traditie voortgezet door Jeannine Simon, in navolging van haar vader Constant Simon, suikerstoker. Ambachtelijke productie van 'La Maison Simon' sinds 1925 in Bogny-sur-Meuse

Sucre rouge