Sluiten
 

Bestemming voor ontspanning

Midden in de natuur en diep in het bos ligt het 'Lac des Vieilles Forges' waar je je alleen, met zijn tweetjes, met het hele gezin of met vrienden kunt toeleggen op tal van activiteiten. Plezier maken in het zand en 's zomers veilig zwemmen, en daarbij genieten van de aangeboden animaties. Twee afgebakende zwemzones aan het strand om je in alle vrijheid te ontspannen. Daag je vrienden uit in het park 'Ardennes Terre d'Aventures' dat rond het meer ligt of op het water met 'Cap Ardennes Event' en zijn familie-paddles, kano's en waterfietsen. Er is voor elk wat wils in Vallées et Plateau d’Ardenne.

Lac des Vieilles Forges Les Mazures

Klaar om een galjoen op ware grote te enteren ! Spring van mast naar mast op een hoogte van meer dan 10 meter. Van het scheepsruim tot in de wachttoren, bovenop de allerhoogste mast ... dompel je onder in de wereld van de piraten en wordt een ... VLIEGENDE ZEEROVER! Leg aan voor een uniek luchtavontuur, in de kruin van de bomen: ziplines, apenbruggen, vangnetten, bungeejumpen en een tarzansprong, de Coco-schommel, de Tyro’Pirate, de kanobrug, de piratenuitdaging ... Zet je schrap voor deze krachtmeting!

Le Galion au parc Ardenne Terre d'Aventure les Mazures

2 reuzengrote stand-up paddles voor 4 tot 6 personen of 1 Megacraft stand-up paddle van 520 x 200 cm met plaats voor 6 tot 8 personen. De ideale ontspanning voor grote gezinnen of grote groepen vrienden, maar ook perfect voor teambuilding, vrijgezellenfeesten enz. Groepsbegeleiding (vanaf 8 personen) Cap Ardennes Events stelt gekwalificeerd personeel ter beschikking voor introductie- en vervolmakingssessies op glad en stromend water, en ook voor de begeleiding van trektochten.

Paddle familial Cap Ardenne Event Lac des Vieilles Forges

Samen met vrienden, collega's of het gezin genieten van een kanotocht op de Semois (Semoy) in de Ardennen. Onze maatschappij NAUTIK EVASION.

Canoé sur la Semoy à Haulmé

In het hart van de streek Vallées et Plateau d’Ardenne verwelkomt het 'Centre Aquatique' van Rocroi waterratten uit verschillende windstreken (de Ardennen, België, Aisne ... en van nog veel verder!) en van alle leeftijden. Een echte ontspannings- en wellnessinrichting met een groot aanbod van ludieke, sportieve en relaxerende activiteiten. Met water van 29 °C biedt dit aquapark een mooi compromis tussen sport, recreatie en ontspanning. Vlei je op het prachtige terras in een ligstoel om te profiteren van de zon of om gewoon tot rust te komen. Geniet van een gezellig moment met het gezin of met vrienden en neem plaats in een van onze knusse salons, onder de parasols. Zin om buiten het water te bewegen? Op het grasveld rond het terras staan 3 fitnesstoestellen en 1 pingpongtafel, de ideale plek om de sportieve ik tevreden te stellen (badminton, volleybal ...).

Centre Aquatique Vallées et Plateau d'Ardenne

Uniek in de Ardennen, met vertrek in Bogny-sur-Meuse bij Graziella ('Chez Graziella') of in Monthermé bij 'Les P'tits Bateaux': een tocht met de 'rosalie', een open fietswagen. Plezier gegarandeerd op een parcours van een uur langs de 'Voie Verte', of voor een hele dag met picknick. Met zijn allen genieten van de 'trage weg' en de spectaculaire landschappen langs de Maas. Rustig trappen met 2 tot 50 personen - het lijkt wel een treintje - en de meanders van de Maas volgen. Deze weg wordt druk bezocht door fietsers, skaters en wandelaars. Je zult ook wel vissers tegenkomen, of watersporters die van deze levenswijze houden. En de fauna is eveneens van de partij: ganzen, eenden en kraanvogels.

Rosalies à Bogny sur Meuse