Sluiten

Plaatselijke specialiteiten

Via hun gastronomie delen de Ardenners in alle eenvoud hun passie en gulheid met hun bezoekers. We nemen je mee op ontdekkingstocht langs de lokale specialiteiten van Vallées et Plateau d'Ardenne. Je kunt proeven van onze bieren, La Rocroy en La Bayard, en van de kaas van Rocroy die in Rocroi en in de Ardennen wordt gemaakt. Op de markt van de producenten van de streek van Renwez, elke laatste vrijdag van de maand, kun je je boodschappentas tot boven vullen met lokale producten. De winkels van de Dienst van Toerisme van Vallées et Plateau d'Ardenne zijn ook voorzien van diverse Ardense artikelen.

Bière de Rocroy

Het 'Bière de Rocroy' wordt verdeeld door Charly Huet de Rocroy en is te koop in de winkels van de stad. Je kunt het proeven in de cafés en in de restaurants van Vallées et Plateau d'Ardenne.

Charcuterie du restaurant la Grande Chaumière à Bogny sur Meuse

De 'Ardense charcuterie' van de hand van de chef-kok van het restaurant 'La Grande Chaumière' in Bogny-sur-Meuse +33 (0)3 24 27 58 78

Tarte au sucre

De suikertaart is een Ardense specialiteit die wordt aangeboden in de (banket)bakkerijen van Vallées et Plateau d'Ardenne.

Fromage de Rocroy

De kaas van Rocroy is op bestelling verkrijgbaar bij 'GAEC de la Croix de Fer' in Rocroy, gerund door de heer en mevrouw Lenoir: +33 (0)6 29 18 20 02

Bières du territoire

Voor het 'Bière de Rocroy' en 'La Bayard' kun je terecht in de winkels van de toeristenkantoren van Vallées et Plateau d'Ardenne.