Sluiten

Kunstenaars en kunsthandwerkers

Coutelier les Hautes-Rivières Jean-Pierre BADRE Tél : 03 24 32 83 13 

 

Messenmaker Jean-Pierre BADRE Tip van de gids Petit Futé Jean-Pierre Badré, ijzersmid sinds 1987 en gespecialiseerd in het maken van speciale nijp- en knijptangen, legt zich nu toe op de kunst van het 'messen maken'. Hij heeft het iconische Ardense mes, het 'couteau à ployette', nieuw leven ingeblazen. Dit emblematische mes van de Ardennen was tot nog toe voorbehouden aan enkele Ardense jagers. Alle messen worden volledig met de hand gemaakt; het lemmet is vervaardigd uit eersteklas staal en het handvat is vaak uitgevoerd in kersen- of elsbessenhout. Elk stuk is uniek en draagt het waarmerk 'JB'. De messen worden afgeleverd met een certificaat van echtheid. Jean-Pierre Badré luistert naar jouw wensen en maakt modellen op maat, maar best wel even telefoneren voordat je langsgaat, zeker als je van ver komt.

couteaux

Ebénisterie des Hauts-Buttés Jean-François HENRY Tél : 03 24 53 20 82 - page Facebook

 

 

De 'Ebénisterie des Hauts-Buttés', gerund door Dominique en Jean François Henry, ontwerpt en maakt traditionele eiken meubels op maat.

Meubles
meubles divers

Laifour : Sculpteur Hervé TONGLET Tél : 03 24 32 64 23  

Email : herve.tonglet@sfr.fr Site : https://www.kazoart.com/fr/artiste-contemporain/1614-herve-tonglet

 

De artistieke carrière van Hervé Tonglet startte op de Place du Tertre in Parijs. Daar werd hij opgemerkt en gevraagd om samen met Salvador Dali te exposeren in Nice in 1973. In 1989 kreeg hij van België de 'Grand Prix du Prestige Européen' voor zijn volledige oeuvre. Hij noemt zichzelf nu, na een loopbaan van meer dan 50 jaar, een 'kunstarbeider'. In zijn atelier in Laifour (de Ardennen), langs de Maas, geeft hij vorm en leven aan allerlei materialen: klei, marmer, hout, brons, staal en blauwe hardsteen. Zijn favoriete onderwerpen: de mythologie, de godsdienst, de kunsten, het lichaam en de ziel, de liefde, de Mens. Door toepassing van een hoekige stijl zuivert hij de vormen van zijn onderwerpen maximaal uit, een geslaagd resultaat van vele jaren onderzoek: de door de architectuur geliefde trekken materialiseren en zo lijnen creëren die meer kracht geven aan de conceptie. Het licht wordt opgesloten in echte kooien, gevormd door de hoeken, en is als het ware gedwongen om zich te voegen naar de eisen van de schepper.

Sculpture "La Vie" de Mr Tonglet

Pascal Boillet is afkomstig van Reims en woont sinds 1990 in de Franse Ardennen, in Monthermé. Dit is een kunstenaar met heel wat passies. Als schilder-illustrator geeft hij met potlood, aquarelverf, olie, droge pastel of acrylaatverf uiting aan zijn emoties en aan dat wat zijn hart beroert. Groot is het aantal volgelingen uit de Ardennen en Reims die van zijn technische kennis hebben geprofiteerd en die nog steeds tijdens de zomer lessen volgen in zijn atelier of in 'Ma Bohème', het huis van cultuur en vrijetijdsbesteding in Charleville-Mézières. De stijl van Pascal Boillet is zuiver figuratief, imaginair en poëtisch. Hij is al 30 jaar professioneel kunstenaar en tekent en schildert de natuur, dieren, gebouwen, personen of portretten. Hij voert bestellingen uit voor de meest uiteenlopende domeinen, gaande van middeleeuwse feeërie tot historische militaire schilderkunst. Pascal Boillet is ook een in de Grote Oorlog gespecialiseerde historicus-voordrachtgever, schrijver van sprookjes, middeleeuws verteller en auteur van romans

 

Illustrateur professionnel Pascal BOILLET Expositions ; Cours et Stages de dessin et peinture. Tel : 06.86.82.11.12 Email : pboillet@wanadoo.fr

Site web

L'artiste et son œuvre sur une vitrine de magasin

Elke THILLEON-pen van hout en/of hars is een uniek stuk ambachtswerk van Franse makelij, vervaardigd in Monthermé, in de Ardennen. Zeldzame, edele en bijzondere houtsoorten maken van onze luxepennen een betrouwbare en zeer gewaardeerde metgezel. De pennenfabriek THILLEON biedt 6 modellen schrijfinstrumenten aan: Wij geloven in duurzame ontwikkeling en in de bescherming van ons milieu en maken er dan ook een erezaak van dat onze creaties die principes naleven. De met de hand gemaakte ambachtelijke producten zijn stuk voor stuk UNIEK. De vlam in het hout verschilt voor elk werk. De beschikbaarheid en de termijn voor de vervaardiging hangen af van de voorraden en van de tijd die nodig is om het mooiste resultaat te verkrijgen. De THILLEON is een echt ambachtelijk product, met de hand gedraaid door een professionele kunsthandwerker. Een houten THILLEON®-pen is de combinatie van een zeer mooi stuk hout en een kwaliteitsmechanisme (9 uitvoeringen mogelijk: chroom of antiek brons, antiek zilver, antiek koper ... ). De handwerker kiest rechthoekige stukken zeldzaam of uitzonderlijk hout, meestal afkomstig van een knoest (ongewone uitwas van de stam). Naast de reeds voorgestelde houtsoorten kun je ook een gepersonaliseerde pen laten maken van hout dat je zelf aanbrengt.

.

https://www.thilleon.fr/

Stylo Thilleon

Glas en brandschilderkunst Nicolas PEROCHE Tel.: +33 (0)3 24 29 79 67 / +33 (0)6 30 35 90 92 E-mail: nicolasperoche@cegetel.net

Site web

 

Nicolas PEROCHE richt in 2007 het 'Centre Ardennais du Verre et du Vitrail' (Ardens centrum voor glas en brandschilderkunst) op en start de opleiding met een twintigtal deelnemers. Hij geeft les in het vervaardigen van glasstructuren in lood en in koper (Tiffany-methode) en hij onderwijst ook parelverwerking met warm glas. Om de opleiding te verruimen heeft hij een fusieoven aangekocht zodat hij ook fusing en vacuümvorming kan aanbieden. In 2012 voegt hij een toch wel belangrijke richting toe aan zijn school: het glasblazen. Met een glasblaasoven, een ovengewelf voor uitgloeiing en alle nodige materiaal lanceert hij de opleiding van glasblazen, waarbij wordt gewerkt met glas van zowat 1200 °C. "In de middeleeuwen waren het de meester-glasmakers die zelf hun glas bliezen voor de stroken die ze in hun glas-in-loodramen gebruikten."